Ny tanke: EM i ishockey fra 2018/19

Danmark kan være en af deltagerne i en kommende EM-turnering i ishockey, der i givet fald skal begynde i sæsonen 2018/19. Det skriver svenske Aftonbladet, der citerer det svenske ishockeyforbunds ordførende, Tommy Boustedt, for EM-tankerne.

Forslaget er kommet frem på baggrund af, at flere af nationerne under Euro Hockey Tour (Finland, Sverige, Rusland, Tjekkiet) har forespurgt sig om adgang til det fine selskab.

Der har hidtil ikke været adgang, men nu overvejer man altså i stedet en slags EM-turnering – og nationer som Danmark, Tyskland, Norge, Schweiz og Slovakiet nævnes som mulige deltagere.

– IIHF (det internationale ishockeyforbund) har spurgt os om, vi ikke kunne sammensætte en arbejdsgruppe og kigge på det her spørgsmål. For nylig havde vi (Euro Hockey Tour-nationerne) et møde i Zürich sammen med en række andre nationer. Derefter bestemte vi, at en lille arbejdsgruppe skulle gå videre, siger Boustedt til Aftonbladet.

For Danmarks vedkommende ville et EM formentlig være en fin afveksling i stedet for de firenationers-turneringer, der for øjeblikket ruller i løbet af sæsonen.