Ny Pirates-cheftræner er “en smule nervøs” før debuten

36-årige Garth Murray har overtaget cheftrænerposten i Aalborg Pirates, efter at klubben i løbet af landsholdspausen valgte at sige farvel til Jason Morgan.

Tirsdag aften står den tidligere NHL-spillere for første gang i sin karriere på trænerbænken som cheftræner, når de forsvarende mestre på hjemmebane tager imod sidste sæsons finalemodstander fra Herning Blue Fox.

– Jeg glæder mig, og jeg bliver nok også en smule nervøs op til kampen, men det er kun naturligt, når man skal gøre noget første gang. Men jeg har været involveret i 700-800 professionelle kampe i min karriere, så når kampen først er i gang, er det bare som enhver anden hockeykamp, siger Garth Murray til Nordjyske.

Garth Murray har 122 NHL-kampe på cv’et og kender spillertruppen i Aalborg særdeles godt, da han har været med inde omkring holdet som assistenttræner siden slutningen af sidste sæson. Canadieren mener, at hans store NHL- og AHL-erfaring kommer til at være en fordel i jobbet som cheftræner.

– Det hjælper mig i min kommunikation med spillerne. De ved, hvor jeg har spillet, så de ved, at jeg ved, hvad jeg taler om. Jeg har spillet på højt niveau, og så er jeg samtidig også vant til de situationer i kampene, hvor der er pres og stress på. Jeg er vant til den slags, så jeg ved, hvad der kræves, siger Garth Murray i det lange interview med Nordjyske.

Garth Murray kan se frem til at få hjælp på trænerbænken af Kasper Haslund Knudsen og Bjarke Møller, der er trådt til som assistenter.