NY I HALL OF FAME: Søren True

Den første danske spiller, der for alvor fik et gennembrud i Nordamerika og tog chancen for at komme med ind blandt de helt store kanoner var Søren True, der fik træningskampe for New York Rangers.

Han blev præsenteret af sin tidligere holdkammerat på landsholdet, nu sportschef i Danmarks Ishockey Union, Jesper Duus.

1986 blev en ung dansker draftet af New York Rangers. Det var Søren True. Eller bare Søren fra Søften.

Søren True blev draftet som nummer 240 i 12. runde og kastede sig senere – som den første dansker i nyere tid – ud i et længere eventyr i Nordamerika.

Søren True spillede for Flint Spirits, San Diego Gulls og Phoenix Roadrunners i IHL – dengang på det næstbedste niveau og lige under NHL – og havde forinden brugt en sæson hos Humboldt Broncos i det canadiske juniorsystem.

Det var den svenske scout Lars-Erik Sjöberg, der havde opdaget den fysisk stærke danske Søren i forbindelse med kampene på juniorlandsholdet.

Den aften Søren True blev draftet sad han hjemme i stuen sammen med sin far – og hør lige her, hvordan det var at blive draftet som ungt, dansk ishockeytalent i 1986.

Søren True fortalte historien i DIU’s jubilæumsbog tilbage i 2009.

”Min far og jeg sad i stuen og fik at vide, at jeg var blevet draftet. Jeg vidste knap, hvad det var for noget, og de følgende somre fik jeg invitationer til training camp med Rangers.”

”Jeg var sikker på, at det var noget, der lignede de hockeyskoler, jeg havde været på oppe i Sverige, og tænkte, at det var alt for dyrt at tage til USA på hockeyskole, og derfor lod jeg det ligge”.”

Der gik nogle år, inden Søren True fandt ud af at training camp var noget andet end en svensk hockeyskole.

Men så kom han til gengæld også af sted til New York. Han gjorde et kæmpe indtryk i Nordamerika og fik træningskampe i Madison Square Garden. Det blev til tre flotte år i IHL, inden Søren True vendte hjem til Danmark og en rolle som konstant dominerende i den hjemliga liga og nøglefigur på landsholdet.

Han var med til at sikre Danmark det historiske første VM-resultat i 2003 i Finland.

Han var den første danske spiller, der for alvor gjorde indtryk i Nordamerika og tættere på NHL end de fleste måske er klar over. Derfor er Søren True nu med Dansk Ishockeys Hall of Fame.