NY I HALL OF FAME: Frederik Åkesson

Det skete for 27 år siden: I det 30 grader varme radioaktive vand i bjergene over kurbyen Villach interviewer Peter Fredberg, yderst til højre, spillerne Heinz Ehlers, tv., og Frederik Åkesson og landstræneren Per Holten Møller.

Fem nye medlemmer blev i går præsenteret til Dansk ishockeys Hall of Fame. En af dem var Frederik Åkesson, der blev præsenteret af Per Holten Møller: 

Tilbage i begyndelsen af 80’erne fik en ung, solid back sin debut for AaB Ishockey. Som årene gik, skulle han vokse sig stor og ende som mr. Aalborg Ishockey og en af historiens mest markante danske backer.

I slutningen af 80’erne skiftede han til Herning og blev en del af det Herning-mandskab, der op gennem 90’erne hærgede dansk ishockey og vandt guldmedaljer på stribe.

Det var ikke blot i offensiven og på grund af Bjorkstrand og Skriko, at Herning dominerede.

Der skulle en stærk defensiv til, og her voksede aalborgenseren sig ind som en skarp faktor i alle spillets facetter, samtidig med, at han spillede sig ind på det danske landshold.

Op gennem 90’erne blev han fast mand i rødt og hvidt og stillede altid op, når landstræneren kaldte.

Det blev i alt til 15 VM-turneringer og i mange år var hans 231 landskampe dansk rekord, og i dag er han kun overgået på den konto af Jesper Damgaard og Morten Green.

Han var med, da landsholdet for første gang nogensinde trådte ind blandt verdens 16 bedste nationer, og han var med på ”Miracle on Ice”-holdet i 5-2-sejren over USA i 2003.

Han talte meget i sin karriere – og man kunne altid se og mærke ham på isen. Som en evig irritation for modstanderne og en lederskikkelse og en inspiration for holdkammeraterne.

Stærk i offensiven og solid i defensiven, og selvfølgelig skulle han afslutte karrieren hjemme i Aalborg.

Desværre fik han ikke et mesterskab med hjerteklubben, men markerede sig igen som en leder og en elsket skikkelse i hjembyen, hvor han også var publikums mand. En fyr, der altid gik forrest og spillede ishockey med hjertet. Det elskede de ham for i postnummer 9000.

Hall of Fame kalder på en nordjyde. En leder. En flink fyr. En bundsolid back. Og ikke mindst en fremragende ishockeyspiller med kant.