Nu går Rungsted i offensiven

Foto: Jan Korsgaard

Budskabet er utvetydigt. Rungsted angriber nu toppen af dansk ishockey for alvor med navneskiftet til Rungsted Seier Capital. Det lægger Rungsted-direktør Thomas Friberg ikke skjul efter dagens udmelding om, at klubben nu får et højere budget at arbejde med.

– Vi opruster. Det er der ikke nogen tvivl om. Vi får kapital ind i klubben, som kan bruges til den daglige drift, selv om det her ikke betyder, at Lars Seier bare kommer og betaler hele festen. Vi arbejder samtidig seriøst videre med vores partnernetværk, som fungerer rigtig godt, siger han.

– Om det kommer til at betyde noget for indeværende sæson, ved jeg ikke endnu, men vi går ikke ud og laver panikhandlinger op til transferdeadline. Til gengæld så stiler vi helt klart efter at blive et top fire-hold i den kommende sæson, siger Thomas Friberg til FACEOFF-online.dk.

Direktøren understreger, at den nye aftale, i modsætning til Lars Seier Christensens første del af engagementet, som konsoliderede selskabet og egenkapitalen, giver mulighed for at bruge ekstra penge på den daglige drift.

– Dansk ishockey har brug for at andre klubber blander sig i kampen om mesterskabet, og Sjælland skal på banen igen. Jeg synes, vi for alvor kommer med et bud nu, og det er helt fantastisk. Forhåbentlig er der rundt omkring i Danmark også en rimelig enighed om, at det er godt for ishockeyen som helhed – og måske giver det en synergieffekt rundt omkring, siger Thomas Friberg.

Han håber, at mulighederne for forbedrede vilkår i Rungsted kan sende spillere fra en højere hylde til klubben.

– Vi får snart bedre faciliteter i og omkring hallen, og vi har gode forhold for spillerne. Vi er i fuld gang med at blive en mere attraktiv klub – også for danskere. Tænk, hvis trafikken af spillere kunne gå den anden vej, og vi kunne lokke dygtige jyske spillere herover. Ishockeyspillere spiller jo for at vinde trofæer – og vi mener, at vi har mulighederne for at vinde noget i de kommende sæsoner, siger Thomas Friberg.

– Jeg er med på, at der er folk, der  vil synes dårligt om, at man sælger sit navn. Men det har været vigtigt for os, at vi kunne bibeholde Rungsted-navnet og så er vi rigtig glade for at samarbejde med en attraktiv virksomhed, der synes, at ishockeyen er en god vej til at brande sig gennem os, lyder det.