Norsk storsucces i Champions Hockey League

Mens SønderjyskE i aftes måtte sige farvel til Champions Hockey League efter en respektabel indsats, så var der til gengæld norsk dobbeltsucces i Hamar og i Stavanger, hvor både Storhamar og Stavanger sikrede sig en tur til næste runde og 1/16-finalen i den fornemme turnering.

Der var hockeyfeber i Storhamar, hvor den tidligere Rødovre-elegantier, Christian Larrivée førte an, da nordmændene vandt hele 5-1 over Sparta Prag. 5,335 tilskuere var på plads hos de norske vicemestre og folk stod i kø for at komme ind lige til første puckkast i den tidligere OL-arena Hamar Amfi.

Med ni point i fire puljekampe efterlader Storhamar nu kampen om andenpladsen i puljen til Sparta Prag og Servette-Geneve (Schweiz), der skal dyste i en direkte duel på sidste spilledag.

Det var mindst lige så imponerende, at Stavanger Oilers kantede det finske hold KalPa fra Kuopio med 3-0. Norsk klubishockey har i flere år været på opadgående vej med Stavanger som absolut bannerfører.

Tommy Christiansen, Jonas Johansson og Dan Kissel nettede for Stavanger.

Ellers blev det i går slået fast, at svensk ishockey stadig ser ud til at have magten i CHL. I fjor var det en ren svensk finale mellem Luleå og Frolünda, og i denne sæson har svenskerne samtlige otte deltagere med videre fra puljespillet. Mon ikke vi ser mindst et svensk hold i finalen også i denne sæson?