Norsk sejr efter straffeslagsafgørelse i Vojens

Foto: Jan Korsgaard

Danmark – Norge 3–4 (1-2, 2-1, 0-0, 0-0, 0-1) GWS

Norge sejrede for anden gang på to dage, da de lørdag vandt 3-4 efter straffeslag. Danskerne leverede dog en bedre præstation end i torsdags i Rødovre og især den danske tredjekæde var sprudlende i dag.

Lørdag eftermiddag tog landsholdet afsked med Danmark og hjemmepublikummet, da man i SE Arena i Vojens mødte Norge i den sidste dyst på egen is frem mod VM i Rusland. Nordmændene sejrede torsdag relativt sikkert i Rødovre, men danskerne havde altså mulighed for revanche, her mindre end to døgn senere.

Danmark havde en spændende debutant klar, da Nikolaj Ehlers lørdag spillede sin første A-landskamp for fædrelandet. Ehlers var listet i danskernes tredje angrebskæde, sammen med to andre unge stortalenter, nemlig Mathias From og Mikkel Aagaard.

Lars Haugen vogtede det norske mål, mens Patrick Galbraith havde fået tjansen i det danske mål, efter at det i torsdags var Sebastian Dahm, der var sendt på arbejde i danskernes mål.

Danskerne fik en fin start på kampen, hvor der var god fart i spillet og en generelt offensiv indstilling at spore. Det blev da også hjemmeholdet der tegnede sig for den første scoringschance, da Nikolaj Ehlers efter to minutters spil fandt Mathias From inde foran mål med en præcis pasning. Haugen kom dog i vejen for styringen fra From.

Nordmændene bed fra sig et par minutter senere, da Andreas Martinsen pludseligt strøg af sted ned mod Galbraith i et break away. Men Galbraith trak sig bedst ud af den duel, da han greb afslutningen fra Martinsen.

Spillet bølgede nu frem og tilbage og efter syv minutters spil var Mathias Bau Hansen tæt på at finde Morten Green med en pasning inde foran det norske mål.

Inden periodens halvvejsmærke fik Mathias From flere gange vist prøver på sin formidable teknik. Den unge forward virkede yderst veloplagt denne lørdag og han fik taget sig flere gode dribleture i offensiv zone.

Kampens første mål faldt efter ni minutters spil, da Emil Kristensen sendte pucken på mål ude fra blue line. Inde foran Lars Haugen havde Frederik Storm taget opstilling og Storm kunne elegant dirigere pucken forbi den norske keeper til dansk føring.

Glæden skulle dog vise sig kortvarig i den danske lejr, da nordmændene blot skulle bruge 19 sekunder til atter at bringe revanche i regnskabet. Det var her Andreas Stene, der med et slagskud med kort aftræk høj i slottet effektivt sendte pucken ind bag Galbraith til norsk lynudligning og dermed 1-1.

Kampens første udvisning faldt efter 12 minutters spil, hvor Mathias Bau Hansen måtte til afkøling for en hooking. I det efterfølgende power play var gæsterne effektive og resolutte, da man kun behøvede 12 sekunder til at bringe sig i front med 1-2. Aleksander Rindal sendte et blødt og relativt harmløst slagskud af sted, men forsøget endte alligevel med at snige sig ind ved fjerneste stolpe.

Patrick Björkstrand fik en stor og gratis chance for at udligne nordmændenes føring efter 13 minutters spil, da han efter et koncentrationssvigt i den norske defensiv, pludseligt stod helt alene med pucken foran Haugen, som desværre for danskerne klarede Björkstrands forsøg.

Et par udvisninger mod periodens slutning resulterede i, at 2. periode startede med fire mod fire-spil. Selvom den ekstra plads på isen ikke kastede scoringer af sig til nogle af holdene, så skulle der ikke gå lang tid, før danskerne fik udlignet den norske føring. Det var Mikkel Aagaard, der satte Mathias Lassen op til afslutning fra en position højt i slottet, hvorfra Lassen sikkert eksekverede.

Efter syv minutters spil måtte Patrick Galbraith hive en fremragende redning frem på en yderst giftig afslutning fra Morten Ask, der trods høj kvalitet i afslutningen, måtte se forsøget grebet ud af den danske keeper.

Som man rundede halvvejsmærket i perioden overtog gæsterne så småt kampens momentum. Det var nu Norge der sad på det meste af spillet og også nordmændene, der i denne fase af kampen, kom frem til flest afslutninger. Det lå således lidt i kortene, at den næste scoring kunne blive norsk. Og da Jesper Jensen måtte indkassere en udvisning for roughing efter 14 minutters spil viste nordmændene atter høj effektivitet i power play. Der skulle således kun gå 15 sekunder, før gæsterne havde bragt sig på 2-3 ved Erlend Lesund, der lidt for let fik lov til at genetablere den norske føring fra distancen.

Danmark fik dog svaret hurtigt igen, da Nikolaj Ehlers 11 sekunder senere tog sagen i egen hånd, drejede rundt om sig selv og sikkert scorede højt på Haugen. En flot detalje af det danske stortalent. Ehlers fik også i den resterende del af 2. periode vist flere prøver på sin tekniske kunnen og formåen.

Kirill Starkov fik en gylden mulighed for at bringe Danmark i fron efter fem minutters spil, men tæt under mål fik Starkov overplaceret sin afslutning. Morten Poulsen tegnede sig på et stolpeskud efter 10 minutters spil, men der stod fortsat 3-3, da man gik ind periodens sidste 10 minutter.

Danskerne havde yderligere et par muligheder for at bringe sig i front, men Patrick Björkstrand havde ikke heldet med sig, da han var først over en returpuck efter 13 minutters spil og Jannik Karvinens forsøg efter 16 minutter gled lige forbi mål.

Mod periodens slutning var det Norge der fik chancen for at afgøre kampen til egen fordel, da Nikolaj Ehlers tog en udvisning for tripping efter en aktion i defensiv zone. Det var dog begrænset hvad nordmændene kom frem til af muligheder i overtalsspillet denne gang og Danmark kunne ånde lettet op og forberede sig på at spille overtid.

De fem minutters overtid kastede dog ingen scoringer af sig trods en dansk overtalsmulighed et par minutter inde i overtiden. Her fik danskerne ellers etableret et glimrende fire mod tre power play, men det blev altså ved lige ved og næsten.

I den efterfølgende straffeslagsrunde scorede Sondre Olden både på Norges 2. og 4. forsøg, mens From scorede som den eneste dansker, da han elegant sendte en baghåndsafslutning op i nettaget. Norge vandt dermed kampen med 3-4.

Hos danskerne spillede kæden med From, Aagaard og Ehlers en rigtig god kamp og især From var godt kørende kampen igennem.