Norsk legende gjorde comeback – og stoppede igen

Der er måske mange, der husker den norske back Anders Myrvold. Han er en af de største spillere i nabolandet gennem tiderne og havde blandt andet fire sæsoner i NHL, hvor han dog kun nåede 33 kampe i alt – for fire forskellige klubber. Han var en klippe på det norske landshold i mange sæsoner, men havde store problemer uden for banen.

Han indrømmede et længerevarende misbrug af kokain i 2007, og han fandt aldrig helt tilbage til fordums styrke. Anders Myrvold stoppede karrieren i 2011 efter en sæson med 136 udvisningsminutter for Frisk/Asker.

Derfor var det meget overraskende, at han gjorde comeback for Vålerenga for nylig. Oslo-klubben tog ham ind til træning i sommer, og derefter blev den nu 42-årige Myrvold tændt på ny.

Han fik sit GET-Liga-comeback i weekendens premiere, hvor den gamle storkamp mellem Vålerenga og Storhamar blev genoptaget i Gjøvik. 5500 tilskuere overværede comebacket og en 4-3-sejr til Storhamar. Myrvold kunne sagtens følge med, men kort efter kampen sagde han farvel og tak.

– Hele processen har været inspirerende, men også ekstremt hektisk. Jeg driver en business (Myrvold er personlig træner), hvor jeg træner firmaer. Det har jeg prøvet at kombinere hundrede procent ved siden af at komme tilbage på hockeybanen. Jeg har også en lille familie med Emilia på to år, som jeg knapt har set i den her periode. Det er på ingen måde optimalt, skriver Myrvold i sit afskedsbrev til Vålerenga-fansene.

– Derfor takker jeg for denne fine periode, jeg har fået lov at opleve sammen med Vålerenga-gutterne. Åbningsaftenen med 5500 tilskuere i Gjøvik føler jeg er en værdig og god afslutning på en lang hockeykarriere med både nedture og masser af opture.