Sidste sæsons ECHL-topscorer på besøg i Rungsted i aften

Det ser ganske fornuftigt ud, hvad det norske hold Frisk/Asker byder ind med i weekenden, når nordmændene kommer til Rungsted og Herlev. Ikke mindst en af Frisk/Askers imports falder i øjnene.

Shawn Szydlowski er 28 år og 183 centimeter høj, og har i mange sæsoner været blandt de absolut bedste spillere i East Coast Hockey League (ECHL), som i øvrigt har bredt sig langt ud over østkysten.

ECHL er en ganske stærk liga, og danske klubber har ofte hentet imports der. Shawn Szydlowski blev topscorer i ECHL i sidste sæson med 79 point i 64 kampe, og var med til at føre Fort Wayne Komets helt frem til Conference-finalen, inden det blev til nederlag og farvel. 

Shawn Szydlowski kom på All Star-holdet, og har nu vovet pelsen med et skifte til europæisk ishockey for første gang. Han har blandt andre selskab af Kyle Bonis, der lavede 51 ECHL-point i sidste sæson og den italo-canadiske back Sean McMonagle, der i flere sæsoner har gjort sit i EBEL og på det italienske landshold. 

Der bliver med andre ord nok at se til for Rungsted i aften, og folket i Bitcoin Arena – og i Ørneborgen i morgen – må bare ud af stuerne for at se en attraktiv modstander. Frisk/Asker ligner et hold mindst på linje med Lillehammer, der gjorde det så glimrende i Jylland i sidste weekend og mandag og måske er Oslo-klubben med den importbesætning en udfordrer til giganterne Storhamar og Stavanger.