Norsk dommer fik nok af hetz på de sociale medier og sagde fra til finalekamp

Den højdramatiske finaleserie i Norge blev afgjort i aftes, da Frisk/Asker sensationelt fuldbyrdede et ridt fra femtepladsen i grundspillet til finalesejr på 4-2 over de forsvarende mestre fra Storhamar,

Men i de norske medier blev en historie fra den femte finalekamp den mest omtalte i finaleserien. Den kamp røg i overtid, Storhamar scorede på hjemmebanen i Hamar, men efterfølgende blev målet annulleret efter 12 minutters videokig fra dommerne. Derefter scorede gæsterne fra Frisk/Asker det afgørende mål. 

Hele forløbet fik både trænere og spillere fra begge hold til at rette en heftig kritik af dommerne, og den fortsatte direkte over på de sociale medier efter kampen.

Det blev så voldsomt, at en af Norges bedste dommere, Roy Stian Hansen, der dømte den pågældende kamp, valgte at trække sig fra at dømme den sjette kamp. 

Formanden for det norske ishockeyforbund Tage Petterssen udtalte sig om sagen. 

– Vi byttede dommer, fordi en af dommerne havde valgt at trække sig efter det, han havde oplevet som en udfordrende situation. Det er en episode, vi slet og ret skulle have været foruden. Efter kampen lørdag oplevede han en personlig hetz og hetz mod sin familie på sociale medier og via andre kanaler. Det kan vi slet og ret ikke acceptere.

I øvrigt var de fleste eksperter og også forbundet fuldstændig enige i, at kendelsen var korrekt, men det var altså ikke nok til at undgå en eksplosion på de sociale medier. 

Dommerkvartetten og videodommer fastslog efter kampen, at grunden til den lange votering var den store vigtighed af kendelsen, som de ganske enkelt ville gå rigtigt med.