Norges backkrise forstærkes: Tollefsen måtte støttes ud i aftes

Foto: Jan Korsgaard

En af Norges helt centrale VM-spillere, kaptajnen Ole-Kristian Tollefsen, måtte i aftes støttes ud af isen, da Norge vandt 5-1 over Frankrig i træningskampen i Lørenskog.

Tollefsen fik et vrid i knæet i forbindelse med en nærkamp, og han kunne ikke komme ud af isen ved egen kraft. Efter kampen ville han ikke selv udtale sig om sin egen tilstand, men den norske ledelse håber naturligvis stadig på, at kaptajnen bliver klar til Moskva.

– Det har intet at gøre med den skade (i læggen), der har holdt ham ude tidligere på sæsonen (Tollefsen havde en længere skadesperiode i Färjestad). Han skal nok blive klar til VM, sagde den norske holdlæge Ole Fosse til VG.no efter kampen.

Norge er Danmarks første VM-modstander i en helt central kamp, der kan blive svært afgørende for de to holds videre færden i turneringen, og en skade til Tollefsen vil være en hård nød at sluge for nordmændene. Kaptajnen havde efter kampen bandage om begge knæ.

– Vi tåler ikke, at en sådan spiller går ud. Vi har brug de typer på holdet, men nu må vi afvente. Jeg ved, at han (Tollefsen) spiller, hvis det overhovedet er muligt, siger den norske landstræner Roy Johansen til VG.

I forvejen har Norge problemer på backsiden. Alexander Bonsaksen, der netop er blevet finsk mester med Tappara Tampere, er tvivlsom på grund af en hofteskade, og Daniel Sørvik er ude på grund af efterveerne fra en hjernerystelse. Flere andre backer har haft skadesproblemer i forberedelsesfasen.

Positiv dog for Norge, at Frankrig ikke var nogen match. Nordmændene udspillede helt enkelt gæsterne i store dele af kampen og vandt uden problemer. De to hold mødes i aften igen klokken 18.