Norge: Forfærdelig afslutning for Eskesen og Stjernen

Foto: Jan Korsgaard

Michael Eskesen og Stjernen Hockey skal i kvalspil for at overleve i den norske GET-Liga i går.

Det blev en realitet efter en nervepirrende sidste runde af grundspillet i går, hvor Stjernen blot var 71 sekunder fra at overhale konkurrenterne fra Lørenskog i kampen om den ottende og sidste plads i kvartfinalen.

Stjernen fik endda det hele serveret, for Lørenskog tabte til Vålerenga i den sidste kamp og dermed skulle Eskesen og co. “bare” vinde hjemme over Manglerud/Star, der ikke havde noget at spille for.

Stjernen førte endda 3-0 i begyndelsen af anden periode, så den var tæt på at sidde i skabet, men så dukkede nerverne tilsyneladende op, for lige så stille kom gæsterne ind i kampen og Manglerud/Stars comeback kulminerede med en udligning til 4-4 blot 71 sekunder før tid. 

Med 26 sekunder tilbage scorede Joachim Hermansen til 5-4 for gæsterne og fuldbyrdede dermed Stjernens nedtur. Lørenskog fik den sidste slutspilsplads.  

En eneste stor fiasko, står der på ishockeysektionen på den lokale avis, Frederikstad Blad, om Stjernens sæson, der nu ender i kvalspil, hvor to af fire hold får adgang til næste sæsons bedste række. Det er ikke altid lige nemt i Norge.

I denne sæson skal Stjernen en tur til Norges nordligste ishockeydestination Narvik, hvor et sultent hold og et giftigt publikum venter på Eskesen og co., der nu bare har en ting på programmet: At undgå nedrykning til Division I.