Norge: Oliegiganterne fra Stavanger er faldet

Stavanger Oilers er utvivlsomt den økonomisk stærkeste organisation i norsk ishockey, og der har været tale om, at klubben har været helt oppe i 50 millioner i sponsorindtægter i de seneste sæsoner.

Sammen med en ny arena, stor ishockeybegejstring- og opbakning i byen og flotte tilskuertal, har det givet Stavanger seks mesterskaber på stribe. 

Før denne sæson købte Stavanger ind i Metal Ligaen, hvor man hentede både Tony Romano fra Odense og Harrison Reed fra SønderjyskE. Ingen af de to faldt til eller leverede som ventet, Stavanger fik en forfærdelig start på turneringen og trods genrejsningsforsøg i løbet af sæsonen lykkedes det på ingen måde at få vendt billedet.

Stavanger endte på en sjetteplads i grundspillet, men selvfølgelig gav begyndelsen på slutspillet et lille håb om “den nye turnering, der starter forfra.” Det blev til et nederlag på 1-4 i kampe mod Frisk/Asker, og dermed lukkede festen altså totalt for Oilers, da den endelig lukkede. 

Dynastiet faldt, og nu er sportschef Pål Higson i gang med den store udrensning i truppen, hvor kun lidt over en håndfuld spillere foreløbig har forlænget.

Cheftræner Pål Guldbrandsen står også på kanten. Han vandt mesterskabet i sin første sæson, men droppede altså helt igennem i den netop afsluttede sæson. Om han forlænger, besluttes i nærmeste fremtid.

Hvem tager over i Norge? Storhamar er i gang med en euforisæson og synes ustoppelige. De møder Frisk/Asker i semifinalen, mens Sarpsborg og Lillehammer mødes i den anden semiserie. 

I kvalserien er Michael Eskesen og Stjernen kommet godt fra start med ni point i de første tre kampe.

Stjernen-staben er landet i Narvik, hvor de i aften skal møde Arctic Eagles, Norges nordligste ishockeyklub. 

Narvik er toer med fem point, Ringerike treer med fire point, mens Kongsvinger – også fra GET-Ligaen er sidst med nul point og formentlig på vej mod en overraskende nedrykning.