Norge: Halsbeskytter forhindrede uhyggeligt uheld

Et grimt uheld var tæt på at koste Kongsvinger Knights’ finske kaptajn Timo Kuuluvainen livet i forbindelse med “pregame skate” op til GET Liga-kampen for nyligt, hvor Kongsvinger var på besøg hos Lørenskog.

Her trænede et par timer før kampen skulle i gang, og da han tacklede en holdkammerat røg dennes skøjte så uheldigt op i hage- og halsregionen på Timo Kuuluvainen, at skøjten skar en uhyggelig flænge i finnens hage.

Havde Timo Kuuluvainen ikke haft halsbestykker på, havde skøjten formentlig flækket halspulsåren og finnen var næppe sluppet med livet i behold.

– Det var ulykkeligt og det var et uheld. Hagen er et hårdt sted, og jeg blødte ikke så meget. På grund af adrenalinen var det ikke så smertefuldt.

– Jeg hørte bagefter, at det var tæt på hovedpulsåren, men forstod det ikke, før jeg så billedet af skaden og fyren fra Glåmdalen (den lokale avis, der var til stede ved uheldet) fortalte det til mig, siger Timo Kuuluvainen til den norske avis Dagbladet.

To timer senere stod Timo Kuuluvainen på isen for at spille mod Lørenskog.

Mod lægens anbefaling. Man forstår at lægen anbefalede ham at lade være, når man ser syningen nedenfor, og billedet længere nede i artiklen på nedenstående, som viser, hvor dyb flængen var.

Det er heller ikke underligt, at Timo Kuuluvainen i forbindelse med uheldet anbefaler alle ishockeyspillere at bruge alt det udstyr, de får anbefalet. Halsbeskytter inkluderet.