Nordamerika: Albert Adamsen kommer en hylde op og kaldes op til NAHL

Endnu en de unge danske målmænd kommer en hylde højere op i Nordamerika i den kommende tid. U18-landsholdsmålmanden Albert Adamsen bliver snarligt kaldt op til NAHL, hvor han kommer ind i målmandstruppen hos Aberdeen Wings.

Adamsen skifter fra Okanagan Hockey Europe, som spiller i USPHL, som er et step lavere end NAHL, så for unge Adamsen bliver det et godt skridt på vejen fremad i karrieren.

Det er træneren i Aberdeen, Scott Langer, der overfor Faceoff.dk bekræfter, at Wings vil tilknytte Albert Adamsen.

– Vi bringer Albert til Aberdeen for at han kan få et indtryk af vores organisation og for at vores trænerstab kan se ham mellem vores spillere.

– Albert er en “high end” årgang 99-målmand, som vi agter at evaluere i hele sæsonen. Vi glæder os til at se Albert i Aberdeen her efter landsholdsbreaket, siger Scott Langer.

Albert Adamsen vej til NAHL er først gået over Ambri-Piotta i Schweiz, derefter til Graz 99ers i Østrig og til sidst altså til Okanagan Hockey Europe – et hold baseret på europæiske spillere – der spiller med i USPHL.

United States Premier Hockey League (USPHL) er en såkaldt Tier III-liga, mens NAHL (North American Hockey League) er en Tier II-liga. Eneste liga, der foreløbig er på det niveau, der reelt svarer til de største canadiske juniorligaer er USHL, som er en såkaldt Tier I-liga.