Nielsen og Ehlers lavede assister i danskeropgør, Frans vandt

Nikolaj Ehlers kom på pointtavlen for anden kamp i træk, men det var ikke nok til at sikre Winnipeg Jets en sejr i udekampen mod Frans Nielsen og New York Islanders. Newyorkerne straffede canadiernes manglende disciplin og vandt danskeropgøret med 4-2.

Det kunne ikke gå de to danskeres næse forbi, at de var en del af et rigtigt danskeropgør i NHL. Kæderne blev nemlig ofte matchet sådan, at Nikolaj Ehlers og Frans Nielsen var på isen samtidig, så de to rød-hvide løver fik masser af muligheder for at hilse på hinanden.

New York Islanders sad på spillet i det meste af første periode, hvor holdet var i powerplay fire gange. Den ene gang kom værterne i overtal, fordi Ehlers fik sin første udvisning i NHL. Efter små 13 minutters spil blev den 19-årige Winnipeg-wing udvist for en interference i forbindelse med en faceoff i Islanders’ zone.

Det så længe ud til, at første periode ville slutte uden mål, men 12 sekunder før pausen fik Ryan Strome hul på bylden for hjemmeholdet. Kyle Okposo fik spillet Strome fri med hjælp fra endebanden, og den 22-årige Islanders-forward sendte pucken ind bag Ondrej Pavelec i Jets-målet.

Hjemmeholdet gjorde ondt værre for gæsterne i anden periode, hvor Brock Nelson først omsatte en tre mod en-situation til en Islanders-føring på 2-0, og siden udbyggede værternes kaptajn John Tavares føringen til 3-0, da newyorkerne endnu en gang var i powerplay. Tavares fik point på alle tre Islanders-mål.

Sidst i perioden var Nikolaj Ehlers med til at holde liv i Winnipegs håb om at forblive ubesejrede. Nordjyden satte sit andet NHL-point på kontoen, da han umiddelbart efter en faceoff i Islanders’ zone fandt Mark Scheifele, som reducerede til 3-1.

Dustin Byfuglien bragte yderligere spænding ind i opgøret, da han reducerede til 3-2 i powerplay med otte minutter tilbage på uret. John Tavares havde chancen for at lukke kampen på et straffeslag med to minutter og 15 sekunder igen, men Ondrej Pavelec snuppede Islanders-kaptajnens forsøg.

Jets pillede Pavelec ud i slutfasen, men overtallet kastede ingen større scoringsmuligheder af sig til gæsterne. Josh Bailey fandt vej til det tomme Winnipeg-mål fra midtzonen efter oplæg fra Frans Nielsen, og Islanders hentede den første sejr i denne sæson, efter at have tabt to gange til Chicago Blackhawks. Til gengæld måtte Winnipeg Jets-spillerne forlade isen som tabere for første gang i sæsonen.

Nikolaj Ehlers fik 15 minutter og 51 sekunder på isen for Jets. Han kom frem til flere fine chancer, og blev i alt noteret for tre skud på mål. Ehlers sluttede med +1 i plus/minus-statistikken, og han vandt dermed det interne danskeropgør mod Frans Nielsen, som lavede sit første point i sæsonen, men fik et rundt nul i plus/minus-regnskabet. Nielsen fik 12 minutter og 23 sekunders istid og blev noteret for to skud.