Nicklas Jensen tradet til New York Rangers

Det er foreløbig blevet til 12 Nicklas Jensen-point i 27 kampe for Utica Comets – Vancouver Canucks “farmerhold” i AHL. Det har tilsyneladende været nok til at gøre et vist indtryk på ledelsen i New York Rangers, der har hentet danskeren til organisationen i en trade, der indebærer, at Emerson Etem bliver sendt den anden vej.

Den noget mere erfarne Emerson Etem har også en højere pris end Nicklas Jensen, idet New York Rangers oven i Jensen også får et sjette runde-draft pick i 2017 i bytte for Emerson Etem, der for nylig blev sendt på et “minor league conditioning stint” af New York Rangers-coach Alain Vigneault.

Jensen har mødt Rangers’ AHL-mandskab i Hartford fire gange i indeværende sæson, og har imponeret med glimrende spil, inkluderende et fint straffeslagsmål mod Wolf Pack, skriver New York Rangers foreløbig om skiftet.

Hos en af de større Rangers-sider, blueshirtbanter.com, forventes det, at det netop er i Hartford, Nicklas Jensen skal begynde sin tid i Rangers-organisationen:

– Ved første øjekast har Rangers fået ekstremt lidt ud af tradet, og det er reelt Etem (der aldrig slog til i Rangers) de har byttet for Vancouvers udgave af Etem. Eftersom Jayson Megna har haft succes siden han blev kaldt op til Rangers, er det forventes, at Nicklas Jensen begynder i Hartford.

Spændende om Nicklas Jensen reelt får en chance i Rangers, som formentlig har set et eller andet i danskeren, siden de tager ham ind i organisationen. Og Jensen har også glimtvis vist, at han kan være en NHL-spiller i svøb. Måske et miljøskifte kan hjælpe ham videre.

En detalje ved tradet er ligeledes, at Alain Vigneault var træner i Vancouver, da de draftede Jensen, så måske er der lidt gammel hockeykærlighed tilbage mellem parterne, der kan genoplives på Manhattan?

For Emerson Etem er der i øvrigt også tale om et måske glædeligt gensyn. Vancouver Canucks’ cheftræner Willie Desjardins havde nemlig Etem under sin vinger i amerikanerens juniortid, hvor han spillede for WHL-klubben Medicine Hat Tigers, som dengang havde Desjardins på trænerbænken.