Nicklas Jensen er klar til VM

Det danske VM-hold bliver forstærket med endnu en spiller, som til daglig spiller i nordamerikansk ishockey. New York Rangers gav søndag eftermiddag Nicklas Jensen grønt lys til at spille VM for Danmark.

– Da først Hartford og siden Rangers var færdige med sæsonen, så ventede jeg egentlig bare på at telefonen ringede. For mig er det en ære, at spille for Danmark og jeg er super glad for, at kunne hjælpe og glæder mig til at se holdet igen, siger Nicklas Jensen ifølge ishockey.dk.

Nicklas Jensen har ikke spillet NHL-kampe i denne sæson, hvor han i januar blev tradet fra Vancouver Canucks til New York Rangers. Han har i stedet spillet for de to NHL-klubbers farmerhold i AHL, hvor det er blevet til 37 point i 68 kampe fra Jensens stav.

23-årige Jensen har tidligere deltaget i to VM-turneringer for Danmark, og landstræner Janne Karlsson er glad for at kunne råde over den målfarlige og fysisk stærke wing, når det går løs i Rusland om små to uger.

– Nicklas har haft en god sæson i Hartford og han har taget endnu et skridt op i sin udvikling. Jeg ser meget frem til, at arbejde med ham i landsholdsregi igen, siger Janne Karlsson.

Nicklas Jensen støder til landsholdstruppen i Bratislava i den kommende uge, hvor det besluttes om han spiller en eller begge af VM-optaktskampene mod Slovakiet, oplyser landsholdets general manager Kim Pedersen.