Ni efterskoleelever fra Vojens i kamp om guldet til U17-DM

Alle Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskoles ni elever fra ishockeylinjen spiller sammen med deres hold fra Vojens Ishockey Klub om at blive landets bedste U17- hold. Det sker til DM fra den 29. til 31. marts i Rødovre.

Til DM-kvalifikationen vandt VGIEs elever fra ishockeylinjen sammen med de lokale spillere fra VIK alle deres kampe. Et bevis på, at de kan spille med på det absolut højeste niveau i deres aldersgruppe.

En af de unge spillere er 15-årige Vilhem Rathje fra Amager. Og han tror på, at hans hold, VIK, har en reel chance for at vinde DM.

– Vi har en masse gode spillere, der kan hjælpe os på vej. Efter kvalifikationen har vi vist, at vi sagtens kan spille med de bedste hold. Så det ser godt ud, siger Vilhelm.

Og det er en flot præsentation for et hold, der kun har spillet sammen i otte måneder. VGIEs elever startede træningen med det lokale ishockeyhold ved skoleårets start i august. De ni elever bor sammen, går i skole sammen og spiller ishockey sammen. Der giver et tæt bånd imellem dem, og de er allerede blevet en fasttømret enhed.

Spænding inden kampen
I weekenden går det løs, når alle de ni efterskoleelever og resten af U17-holdet fra VIK er klar til at spille DM. Og de har trænet hver dag i ugen op til for at være kampklar. De unge spillere ved, at det er de små marginaler, der kan være med til at afgøre kampenes resultater. Derfor er de parate til at gøre deres absolut bedste hele weekenden.

– Vi har trænet flere spilsystemer og meget hårdere. Så det har været en lidt mere seriøs træning med fokus på kampe i denne uge, fortæller Vilhelm.

Selvom det er hårdt, glæder den unge spiller sig til at opleve sit livs første DM på isen.

– Jeg har aldrig været til DM før. Jeg tror, at alle holdene kæmper alt, hvad de kan. Det er det største, vi kan opnå i vores aldersgruppe, siger Vilhelm.

Stor opbakning i Rødovre
Selvom efterskolen ligger i Sønderjylland, er syv ud af de ni VGIE-ishockeyspillere fra Sjælland. Så på trods af at Vojens-holdet skal spille på udebane til DM, bliver opbakningen stor, når det går løs i Rødovre.

Vilhelm, der er en af de syv sjællandske spillere, kommer fra Amager. Han har siden august 2018 gået på VGIE og spillet ishockey i VIK. Han glæder sig til at opleve DM med det sønderjyske hold og opbakning fra hjemegnen.