NHL’s problembarn lavede en “Bendtner”

Foto: Lisa Gansky

Det canadiske stortalent Jonathan Drouin har trukket overskrifter i denne sæson. Det har mest været for hans optræden og udmeldinger uden for isen, og nu har den 20-årige forward igen gjort sig bemærket. Denne gang ved at kopiere danske Nicklas Bendtner.

Den udskældte danske fodboldspiller blev i sidste uge frosset ud af sin klub Wolfsburg, da han sov over sig og kom for sent til træning. Helt så galt går det ikke for Jonathan Drouin, selvom han i tirsdags lavede en “Bendtner” og udeblev fra et holdmøde, fordi hans vækkeur ikke virkede.

Jonathan Drouin, der i 2013 blev draftet af Tampa Bay Lightning som nummer tre overall, har været i vælten i denne sæson. Først var han utilfreds med mængden af spilletid i Tampa Bay, hvilket fik ham til at kræve et trade. Senere sendte klubben ham ned til farmerholdet Syracuse Crunch i AHL, og den beslutning var Drouin ikke fan af, så han udeblev fra en af Syracuses kampe.

Lightning suspenderede herefter den unge canadier på ubestemt tid, men for to uger siden blødte parterne efter flere måneders konflikt op. Drouin ønskede at spille igen, og det har han fået lov til. Siden har han gjort en god figur for Syracuse Crunch og derfor får tirsdagens vækkeursepisode da heller ikke vidtrækkende konsekvenser for stortalentet.

Syracuses general manager Julien BriseBois straffede Jonathan Drouin ved at lade ham sidde ude i onsdagens kamp mod Utica Comets. En kamp, som Crunch i øvrigt vandt med 3-1.

AHL-klubben oplyser på sin Twitter-profil, at Jonathan Drouin accepterede sin straf og at han undskyldte for at være kommet for sent til tirsdagens holdmøde. Julien BriseBois siger, at Drouin har været god, siden han kom tilbage til holdet, og at tirsdagens episode ikke ændrer på forholdet mellem den canadiske forward og klubben.