NHL: Winnipeg med superstart i Conference-finalen

Foto: Lisa Gansky

Winnipeg Jets fortsatte i nat det stærke spil fra kamp syv i Nashville i Conference-semifinalen og fik fejet Vegas Golden Knights af bordet i den første kamp i Conference-finalen.

Nøjagtig som mod Nashville lykkedes det for Winnipeg at overrumple modstanderen fra kampens begyndelse. Jets scorede tre gange i første periode og fik dermed et forrygende afsæt til de sidste 40 minutter, hvor føringen blev kørt stille og roligt hjem og endte med en sejr på 4-2.

“Winnipeg Jets var i rytmen, Vegas Golden Knights var en smule rustne”, skriver ESPN med hentydning til, at Jets altså nærmest kom direkte fra kampen i Nashville, mens Vegas altså havde holdt en længere pause efter sejren over San Jose Sharks. 

Allerede efter otte minutter havde Dustin Byfuglien, Joel Armia og Patrik Laine bragt Winnipeg på 3-0 – alle mål med assist af kaptajn Blake Wheeler. Brayden McNabb reducerede hurtigt for Vegas, men Mark Scheifele satte 4-1-scoringen midt i anden periode og konsoliderede dermed Winnipegs dominans.

Nikolaj Ehlers, der stadig ikke rammer sin normale pointform i slutspillet – Winnipeg har stadig et es i ærmet der – spillede 15 minutter og skød tre gange på mål. Han noterede +1 i plus/minus-statistikken. 

Vegas reducerede til 2-4 efter 16 minutter af anden periode, men Winnipeg holdt skansen i de sidste 20 minutter. 

Dermed er Jets altså foran 1-0 i serien.