NHL: Wild ansætter tidligere Ducks-træner

Det blev Minnesota Wild, der løb med den tidligere Anaheim Ducks-træner Bruce Boudreaus underskrift. Wild offentliggjorde lørdag, at klubben har ansat canadieren som ny head coach.

61-årige Boudreau har været en ombejlet herre, siden Anaheim Ducks fyrede ham oven på holdets skuffende slutspilsexit mod Nashville Predators. Nu har canadieren, som har været en af de mest succesrige NHL-trænere i de seneste ti år, fået fremtiden på plads.

Minnesota Wild offentliggjorde lørdag, at Bruce Boudreau er klubbens nye træner. Ifølge TSN har Wild givet den canadiske træner en fire-årig kontrakt med en årsløn omkring $3 millioner. Det vil gøre Boudreau til en af NHL’s bedst betalte head coaches.

I Minnesota tager Bruce Boudreau over efter John Torchetti, som har trænet klubben midlertidigt, siden Mike Yeo blev fyret. Torchetti efterlod et fornuftigt indtryk og fik Wild med i slutspillet, hvor de blev slået ud af Dallas Stars i første runde.

Bruce Boudreau har udover forhandlingerne med Wild også ført samtaler med Ottawa Senators. Senators lignede favoritten til at sikre sig Boudreau, som har en datter og et barnebarn boende i Ottawa, men han har eftersigende ikke fundet ambitionerne i Senators store nok.

Minnesota Wild har i flere år oprustet i jagten på at blive et tophold i NHL, og det skal nu blive spændende at se, om Bruce Boudreau kan løfte klubben yderligere. Den 61-årige canadier, som tidligere har trænet Anaheim Ducks og Washington Capitals, har vundet hele otte divisionstitler som træner.

Bruce Boudreau har vundet hele 65,9 procent af sine 681 NHL-kampe som head coach, og han har således den højeste sejrsprocent blandt alle aktive NHL-trænere.