NHL: Caps skaffede matchbold med mål og assist fra Eller

Skal det lykkes Washington Capitals at vinde en slutspilsserie mod Pittsburgh Penguins for første gang siden 1994?

Hovedstadsklubben har i hvert fald gode muligheder for at gøre det, efter at de lørdag besejrede rivalerne med 6-3 i den femte kamp i serien mellem klubberne. Capitals fører dermed med 3-2 i kampe og er kun en enkelt sejr fra en plads i Eastern Conference-finalen.

Ligesom i de fire første kampe i serien var kampen længe ganske tæt. Jamie Oleksiak bragte Penguins foran efter to et halvt minuts spil, men i slutningen af første periode fik værterne svaret igen med to scoringer på 33 sekunder, og Washington kunne derfor gå til pause med en 2-1-føring.

Lars Eller fik en assist på Brett Connollys 2-1-mål, og den danske center havde en rigtig flot aften på isen i Capital One Arena, hvor Sidney Crosby og Patric Hörnqvist i anden periode bragte Pittsburgh foran med 3-2.

Capitals skulle ud at svare tilbage i tredje periode, og det lykkedes allerede efter 52 sekunder, hvor Evgeny Kuznetsov udlignede til 3-3. Hjemmeholdets fans blev efterfølgende holdt på pinebænken indtil fire et halvt minut før tid, hvor Jakub Vrana scorede det mål, der skulle vise sig at blive kampafgørende.

I slutfasen lukkede T.J. Oshie og Lars Eller til slutresultatet 6-3 med scoringer i tomt mål, så Eller fik både noteret sig for en scoring og en assist i sine 16:22 minutter på isen. 28-årige Eller blev også noteret for tre skud på mål, to hits og flotte +3 i plus/minus-regnskabet.

En stor aften for danskeren og Washington, som kan lukke serien, når holdene mandag mødes i Pittsburgh.