NHL: Washington ilde ude – kørt over af Pittsburgh

Foto: Bridget Samuels

Mentalt havde Pittsburgh formentlig et lille overtag på Washington inden Eastern Conference-semifinalen mellem de to giganter.

Nu er forspringet på det mentale plan formentlig øget markant efter at Penguins i nat dansk tid hamrede Washington godt og grundigt ud af banen i Verizon Centre i Washington.

Første periode var uden mål og Washington slog stærkt igen i anden periodes begyndelse, da Matt Cullen åbnede scoringen for Pittsburgh. Der gik blot et minut, før Matt Niskanen udlignede for Capitals.

Men i slutningen af anden periode scorede Phil Kessel og Jake Guentzel med kort mellemrum, og det blev Washingtons exit i kampen. Målmand Braden Holtby blev skiftet ud med Phillip Grubauer i pausen mellem anden og tredje periode, men det hjalp intet.

Den tyske Washington-back up måtte se sig passeret tidligt i tredje periode af Phil Kessel, og trods en reducering var Capitals ikke i nærheden af sejren, som blev beseglet med to Penguins-scoringer.

Lars Eller spillede 14 minutter og med et 0 i plus/minus-statistikken kom han respektabelt ud af den statistik. Det var Capitals-topspillerne, der kostede mål i nat dansk tid, og nede 0-2 i kampe bliver det en uhyggelig en svær opgave for Washington at vende serien i Pittsburgh.