NHL: WASHINGTON ER UDE efter overtidsdrama mod Carolina

Foto: Bridget Samuels

Eventyret er slut for Washington Capitals. 

Det skete her til morgen klokken 5:34 dansk tid, Justin Williams slog en puck ind foran målet, hvor Brock McGinn var på plads og dermed sikrede Carolina Hurricanes en sensationel sejr i første runde af Stanley Cup-slutspillet. Målet var til 4-3 til Carolina i den anden overtid og dermed er altså også Lars Eller ude af kampen om den store pokal.

Danskeren var ellers tæt på at blive den store helt for Washington et par minutter før Carolinas sejrsmål, da han leverede et flot ryk rundt om målet og næsten fik lirket pucken ind bag Petr Mrazek i Carolina-målet.

Tjekken endte med at blive den helt store helt i nat og vandt altså duellen med den forsvarende mester Braden Holtby i Washington-buret.

Med Washingtons farvel er det første gang nogensinde at fire divisionsvindere fra grundspillet er røget ud i første runde af slutspillet og det understreger blot snakken om, at den her første runde har været tæt på den vildeste nogensinde i NHL.

Serien havde hidtil budt på seks hjemmesejre og Washington havde “katten i sækken” med føringer på både 2-0 og 3-1. Men et ubændigt kæmpende Carolina-hold kom igen og fik mål af Teuro Teravainen og Jordan Staal til at sende kampen i overtid.

Og her er det godt man har Justin Williams, der i de seneste dage er blevet kaldt “Mr. Game Seven” i den nordamerikanske hockeypresse. Og det med rette, for Williams har vundet syv af otte gange, han har været i kamp syv, og nu var det altså ham, der lagde op til det afgørende mål. 

Den 37-årige veteran har tidligere vundet Stanley Cup med LA Kings to gange og er en god mand at have med i de afgørende kampe.

Han er på sit andet år hos Hurricanes, og inden han kom til Carolina spillede han såmænd to sæsoner for Washington.

Lars Eller spillede en glimrende sæson for Washington, som blev afsluttet med med 24 minutters istid og +1 på kontoen. Nu vil spekulationerne begynde omkring Ellers eventuelle VM-deltagelse. Han virker frisk, der er et par uger endnu, så det er vel ikke usandsynligt, at Eller måske vil give det et skud i rødt og hvidt i Slovakiet, når han har sundet sig et par dage. 

Her Carolinas sejrsmål: