NHL: Washington divisionsvinder efter sejr i Pittsburgh

Foto: Bridget Samuels

Metropolitan Division er formentlig den stærkest besatte i NHL i disse år, og derfor er det ikke helt nemt at vinde den. Washington Capitals gjorde det i nat for tredje sæson på stribe, og det er et stærkt statement at sætte fra hovedstadsklubben, der nu blot mangler slutspilssucces for endelig at fuldende en ordentlig sæson.

Det hele virker mere afklaret og mindre hypet omkring Capitals i denne sæson end tidligere, og det var også solidt, hvad Lars Eller og co. leverede i nat mod ærkerivalerne Pittsburgh, der netop har været stopklods de seneste sæsoner.

Alexander Ovechkin kunne fejre sin NHL-kamp nummer 1000 i 3-1-sejren i Pittsburgh foran en fuldsat arena, der kunne se T.J. Oshie, Dimitry Orlov og Tom Wilson bringe Washington foran 3-0, inden Patrick Hörnqvist reducerede i slutfasen. 

Reportagerne fra kampen fortæller om, at der ikke var den mindste jubel i omklædningsrummet hos Washington efter matchen. Man plejer ellers at fejre en divisionstitel, men det er Capitals-spillerne trætte.

Nu tæller kun jagten på den store pokal, ikke mindst for Ovechkin, der trods de mange flotte grundspil aldrig har været i en Eastern Conference-finale.

Lars Eller spillede 15:31 minutter og var på isen ved Pittsburghs mål. Dermed landeden han på -1 i plus/minus-statistikken.