NHL: Vitalt nederlag til Columbus i Pittsburgh, ni minutter til Bjorkstrand

Foto: Dinur

Nu strammer det for alvor til for Columbus Blue Jackets. I nat skulle Oliver Bjorkstrands mandskab op mod divisionsrivalerne fra Pittsburgh i en must win-kamp i dysten om de sidste slutspilspladser i Eastern Conference og Metropolitan Division.

Et Pittsburgh-hold “i zonen” er noget af det værst tænkelige at møde, og Columbus fik ikke et ben til jorden mod et stramt agerende Penguins-hold, der endte med at vinde 3-0.

Et mål i hver periode – Phil Kessel, Nick Bjugstad og Sidney Crosby – sørgede for, at Pittsburgh vandt kampen og dermed trak op på tredjepladsen i Metropolitan Division, hvor der nu er fire point ned til Columbus. 

Blue Jackets har to point op til en wildcard-plads, men er nede i et formdyk, og der skal snart ske noget den anden vej, hvis ikke fiaskoen – en ikke-plads i slutspillet – skal blive fuldbyrdet. Vi husker, at Blue Jackets gik all in før transferdeadline og var det mest aktive hold overhovedet i NHL. 

Indtil nu har det ikke virket at hente Ottawa-stjernerne Dzingel og Duchene, men dog er det ikke være end at en solid slutspurt kan redde playoff-deltagelse. 

Oliver Bjorkstrand fik blot 9:11 minutter og har også ramt en mini-tørke efter en periode, hvor danskeren ellers havde godt fat i produktionen.