NHL: Vildt comeback sikrede Columbus vigtigt point

Vancouver Canucks havde Columbus Blue Jackets nede i sækken, da de to hold lørdag tørnede sammen i Rogers Arena, men canadierne fik ikke snøret den, og så kom Oliver Bjorkstrand og kompagni tilbage.

Det lykkedes Columbus at rage et meget værdifuldt point til sig, selvom John Tortorellas tropper var nede med 4-1, da der manglede fire minutter af kampen. Blue Jackets fik scoret tre mål på 157 sekunder og fremtvang overtid, hvor Vancouver dog alligevel snuppede sejren.

Svenske Alexander Edler scorede sejrsmålet til 5-4 efter et minut og 21 sekunders forlængelse.

Det var Columbus-backen Seth Jones, der scorede kampens første mål efter 14 minutters spil, og den spilstærke back endte med at have en stor aften på isen i Vancouver. Fire Canucks-scoringer i træk bragte værterne foran med 4-1, og Bo Horvat troede måske, at han havde afgjort kampen, da han scorede 4-1-målet med seks minutter igen.

Blue Jackets-spillerne ville det imidlertid anderledes, og en powerplayscoring fra Pierre-Luc Dubois med tre minutter og 58 sekunder igen blev startskuddet til et comeback. Zach Werenski og Cam Atkinson fik med bare 16 sekunders mellemrum scoret til henholdsvis 4-3 og 4-4, og det var stillingen efter 60 minutters spil.

Dermed måtte der overtid til, før Vancouver trods alt kunne sætte deres fjerde sejr på stribe ind på kontoen.

Oliver Bjorkstrand havde en lidt skuffende lørdag på isen, selvom han var ganske synlig i sine 14:25 minutters spilletid. Fire skud på mål og tre hits blev det til fra herningenseren, som var på isen ved tre af Vancouvers fire scoringer og kun ved en af Columbus’. Det resulterede i -2 i plus/minus-regnskabet.

Blue Jackets kunne dog glæde sig over, at de med det ene point fik øget forspringet til Philadelphia Flyers, så der nu er to point ned til divisionsrivalerne, som er et af de hold, Columbus skal holde bag sig i jagten på at få hjemmebanefordel i første runde af slutspillet.