NHL: Vigtig sejr til Vancouver

Vancouver Canucks kæmper – i øvrigt sammen med samtlige andre hold med canadisk baggrund – desperat for at komme ind i billedet til sæsonens slutspil om Stanley Cup.

Det kunne man mærke på atmosfæren i Rogers Arena her til morgen dansk tid, hvor der var snært i opgøret mellem Canucks og Ottawa Senators – et af ”lokalopgørene” mellem de canadiske mandskaber.

Vancouver endte med at vinde kampen med 5-3, men har altså stadig et godt stykke op til slutspilsstregen. For en enkelt gangs skyld var det uden Jannik Hansen på pointlisten for Canucks, men dog med godt 14 minutters hårdt arbejde.

Emerson Etem, der kom til Vancouver i forbindelse med Nicklas Jensens trade til New York Rangers-organisationen, scorede både det første og det sidste mål for Canucks, der var nede 2-3 inden sidste periode, men altså formåede at komme igen.

Ottawa Senators er i øvrigt det canadiske hold, der med fire point op til slutspillet, lige nu er tættest på at komme med i kampen om Stanley Cup, så det var et tungt nederlag for ”Sens” og den svenske superback Erik Karlsson, der ikke kom til at spille sin sædvanlig dominerende rolle i kampen.

Hans offensive tendenser giver nemlig ofte bagslag, og i nat kunne han således notere sig for fire minusser i plus/minus-statistikker i 3-5-nederlaget.