NHL: Veteraner bytter klub

Los Angeles Kings og Ottawa Senators skød for alvor årets trade-sæson i gang, da de tirsdag lavede en handel, som involverede et par velkendte NHL-navne.

Der er trade-deadline i NHL 26. februar, og frem mod den dato vil der formentlig blive lavet en række handler. Tirsdag skiftede fire spillere klub i handlen mellem Los Angeles og Ottawa, da to spillere blev sendt hver vej.

De helt store navne i tradet er den 32-årige back Dion Phaneuf og den 36-årige forward Marian Gaborik. Phaneuf skal efter sammenlagt to sæsoner i Ottawa fremover tørne ud for Los Angeles, mens Gaborik efter fire sæsoner i Kings-trøjen nu kan kalde sig Senators-spiller.

Kings får også den 33-årige breddeforward Nate Thompson med i handlen, mens Senators får den 25-årige center Nick Shore.

Ottawa har indvilliget i at betale 25 procent af Dion Phaneufs løn. De to NHL-veteraner har begge kontrakt frem til sommeren 2021.

Det er to af de mest rutinerede NHL-spillere, der bytter klub. Dion Phaneuf har spillet 955 kampe i ligaen, mens Marian Gaborik står noteret for 1.019 kampe.