NHL: Vegas løber med ombejlet stjerne

Foto: Dinur

Det blev Vegas Golden Knights, der vandt kampen om at sikre sig canadiske Mark Stone, som før Deadline Day var anset for at være dagens mest eftertragtede spiller.

Vegas Golden Knights har samlet en pakke, som var attraktiv nok til at overbevise Ottawa Senators om at slippe 26-årige Stone. Las Vegas-klubben, som var i Stanley Cup-finalen i deres første sæson i NHL, giver et andenrundevalg i 2020-draften samt svenskerne Erik Brännström og Oscar Lindberg for den målfarlige canadier.

Mark Stone har i denne sæson lavet 28 mål og 62 point i 59 kampe for Senators, som har valgt at sælge ud frem mod trade-deadline for at genopbygge holdet.

Den 19-årige back Erik Brännström blev valgt i første runde af Golden Knights i deres første NHL-draft i 2017. Han er opfostret i HV71, men har i denne sæson spillet i AHL for Chicago Wolves.

27-årige Oscar Lindberg har tidligere spillet for New York Rangers, men ham sikrede Golden Knights sig i expansion-draften i 2017. Den svenske forward står i denne sæson noteret for 12 point i 35 kampe for Vegas.

Calgary Flames, Winnipeg Jets og Nashville Predators var eftersigende blandt de klubber, der også viste stor interesse for Mark Stone. Winnipeg Jets har dog forstærket offensiven med Kevin Hayes fra New York Rangers, mens Nashville Predators hentede finske Mikael Granlund i Minnesota Wild i bytte for schweiziske Kevin Fiala. Nashville har desuden hentet Wayne Simmonds i Philadelphia.