NHL: Vegas-kaptajn brød med traditionen

Det plejer at være kutyme i NHL, at holdkaptajner ikke rører og slet ikke løfter det trofæ, holdet får efter at have vundet conference-finalen.

Deryk Engelland fra Vegas Golden Knights valgte at bryde med den tradition, da han søndag aften blev kaldt frem for at modtage den såkaldte Clarence Campbell Bowl, efter at expansion-klubben havde sikret sig Western Conference-titlen med en sejr over Winnipeg Jets.

Publikum i MTS Place i Winnipeg reagerede højlydt, da den 36-årige canadier først satte sin venstre hånd på trofæet, mens der blev taget pressebilleder, og de gav lyd fra sig igen, da Engelland efterfølgende tog trofæet og skøjtede hen til sine holdkammerater med det.

Traditioner og overtro lever stærkt i NHL, og det plejer at blive forbundet med uheld i Stanley Cup-finalen, hvis et hold har løftet et trofæ, før det er Stanley Cup-trofæet, der skal hæves. Deryk Engelland fik dog eftersigende besked på at løfte Western Conference-trofæet.

Vegas’ målmand Marc-Andre Fleury havde en kort ordveksling med Deryk Engelland før trofæceremonien, og her sagde han angiveligt til Engelland, at han skulle røre trofæet. Fleurys tidligere klub Pittsburgh Penguins har nemlig vundet Stanley Cup, selvom holdkaptajn Sidney Crosby har rørt Eastern Conference-trofæet inden.