NHL: Vegas har lavet mindst seks trades før expansion-draften

Vegas Golden Knights offentliggør under onsdagens NHL Awards, hvilke spillere klubben har valgt i expansion-draften. Klubben har dog ikke valgt spillere frit fra hylden.

Sagen er nemlig den, at en række af de nuværende NHL-klubber har været i kontrakt med Vegas’ general manager George McPhee for at få ham til at vælge en specifik spiller fra dem i expansion-draften eller for at sikre, at han holder sig fra at vælge en bestemt spiller, som er ubeskyttet, men som klubben nødigt vil af med.

Tirsdag stod McPhee til rådighed for medierne, og her gjorde han det klart, at han har lavet mindst seks trades med general managers fra de etablerede NHL-klubber. Der er eftersigende både tale om handler, hvor Golden Knights forpligter sig til at vælge bestemte spillere og nogle, hvor andre klubber har betalt sig fra at beholde stærke kort, som Vegas ellers kunne vælge.

Vegas Golden Knights bliver sandsynligvis kompenseret med høje draftvalg i de forskellige handler.

Der har i de seneste dage floreret rygter om, hvad de forskellige trades indeholder. Klubber som Tampa Bay Lightning, New York Islanders, Columbus Blue Jackets, Anaheim Ducks, Chicago Blackhawks og Minnesota Wild har nævnt som mulige tradepartnere for George McPhee.

New York Islanders vil eksempelvis gerne undgå, at Vegas vælger Josh Bailey og Brock Nelson, Columbus Blue Jackets ser gerne, at Golden Knights vælger William Karlsson eller Matt Calvert, så klubben kan beholde backen Jack Johnson, og Chicago Blackhawks har formentlig betalt Vegas for at tage Marcus Krüger eller Trevor van Riemsdyk.

Stanley Cup-finalisterne Nashville Predators menes også at forsøge at lave et trade med Golden Knights og det samme gør Toronto Maple Leafs. Predators forsøger eftersigende at holde på nogle af de stærke forwards, klubben har efterladt ubeskyttede i expansion-draften, mens Maple Leafs er klar til at sikre sig en stærk back med Vegas som mellemmand.

Vegas Golden Knights informerer onsdag eftermiddag dansk tid NHL om, hvem klubben har valgt fra de 30 nuværende NHL-klubber. Valgene bliver offentliggjort natten til torsdag.