NHL: VEGAS GOLDEN KNIGHTS I FINALEN, Winnipeg ude

Et expansion-mandskab i finalen i sin første sæson nogensinde. 

En usandsynlig hændelse, men ikke desto mindre er det en realitet, efter at Vegas Golden Knights i aften tog til Winnipeg og vandt sejr nummer fire i Western Conference-finalen i NHL. 

Vegas vandt 2-1 i MTS Bell Centre i Winnipeg og dermed er den første danske mulighed for at snuppe Stanley Cup også ophørt pr. dags dato. Nikolaj Ehlers spillede 16:49 minutter i aften og noterede sig for -1 i plus/minus-statistikken, og dermed er en flot sæson færdig for danskeren.

Ryan Reaves blev den kæmpestore helt for Vegas i aften, da han scorede sit første mål i slutspillet i denne sæson godt halvvejs i kampen. Reaves-scoringen faldt 13:21 minutter inde i anden periode og dermed var det farvel og tak til Winnipeg, der ikke formåede at slå igen i den resterende del af kampen. 

Skuddene var 32-32 efter 60 minutter, og Alex Tuch blev kampens første målscorer for Vegas Golden Knights, da han nettede 5:11 minutter inde i første periode, men Josh Morrissey bragte håbet tilbage for Winnipeg med en 1-1-udligning kort før første pause. 

Ryan Reaves leverede derefter sit livs styring, da han drejede Luca Sbisas skud i kassen, så pucken var utagelig for Connor Hellebuyck. 2-1 Vegas. 

Mange hjerter brast i Winnipeg og hele Canada med nederlaget, mens Vegas vandt i rouletten og nu skal spille Stanley Cup-finale. Fuldstændig sensationelt og uventet. 

Modstanderen hedder enten Tampa Bay eller Washington Capitals.