NHL: Vancouver trader sig til Philip Larsen

Foto: Jan Korsgaard

Philip Larsen har i indeværende sæson spillet fremragende for Jokerit Helsinki i KHL. Så fremragende, at danskeren i den kommende sæson formentlig vender tilbage til NHL. I nat dansk meddelte Vancouver Canucks, Jannik Hansens klub, nemlig, at man har hentet Philip Larsens fra Edmonton Oilers til klubben i bytte for et conditional draft pick i femte runde i 2017.

Avisen Vancouver Sun skriver, at Canucks’ svenske scout Lars Lindgren har overvåget Philip Larsen spille i Jokerit i det meste af sæsonen, og at han har været imponeret af, hvad han har set. Philip Larsen har været den femtemest scorende back i KHL med sine 36 point i 52 kampe.

– Han er en god skøjteløber, der kan bære pucken fremad. Vi skriver med ham til sommer og giver ham en chance for at spille hos os i den kommende sæson, siger Vancouver Canucks’ General Manager Jim Benning til Vancouver Sun.

Avisen fortæller, at Canucks har været bekymret for Larsens fysiske del af spillet, men at det aspekt nu er forbedret så meget, at han kan spille en rolle på holdet i NHL.

Philip Larsen har tidligere spillet NHL i fire sæsoner, tre for Dallas Stars og en enkelt for Edmonton Oilers. Han er noteret for 125 kampe og 31 point i NHL, hvor han i første omgang var udset til en nøglerolle i genopbygningen af Oilers-holdet. Det var i hvert fald den besked, Philip Larsen fik af Edmonton-ledelsen, inden han alligevel endte med et begrænset antal kampe og endda AHL-spil i Oklahoma 2013/14-sæsonen.

Derefter spillede han en sæson i det østligste Rusland hos Yugra-Khanty Mansisk, inden han igen for alvor fik riv i karrieren i indeværende sæson, hvor han har været den dominerende back hos Jokerit, hvilket altså har fået NHL-klubberne til igen at få øjnene op for danskeren.