NHL: “Ukendt” svensker afgjorde finale to for St. Louis

Foto: Bridget Samuels

Han kaldes “doldis” i de svenske aviser her til morgen – altså en slags “ukendt” spiller, der ikke helt er i rampelyset normalt. 

Men i nat blev Carl Gunnarsson den store helt for St. Louis Blues i den anden Stanley Cup-finale, da han hamrede 3-2-målet ind små fire minutter inde i overtiden i Boston.

Dermed udlignede St. Louis til 1-1 i Stanley Cup-finaleserien, og det var første gang nogensinde, St. Louis vandt en finalekamp i Stanley Cup. I både 1968, 1969 og 1970 var Blues i finalen og tabte 0-4 i kampe. Først to gange mod Montreal og i 1970 mod netop Boston Bruins. 

For nostalgikere og folk med hang til overtro var sejren i nat derfor ekstra vigtig for St. Louis, der nu spiller på hjemmebane med en enkelt sejr på kontoen. Der bliver hammer på i St. Louis i de kommende dage. 

Nattens kamp havde en slags kulmination i det første kvarter, hvor samtlige den ordinære kamps fire mål blev sat ind. 

Charlie Coyle og Joakim Nordström scorede for Boston, men St. Louis udlignede to gange ved Robert Bortuzzo og til sidst russiske Vladimir Tarasenko. 

Og så hamrede Carl Gunnarsson altså et kongeslagskud ind fra blå linje til 3-2 i overtiden. Vi har en finale. For alvor.