NHL: Tredobbelt Stanley Cup-vinder kan blive ofret i megatrade

Foto: Sarah A.

Pittsburgh Penguins har ikke fået den start på sæsonen, som de havde håbet. De seneste to sæsoners Stanley Cup-mestre er i fare for at misse slutspillet, og det kan få klubben til at handle.

Backstjernen Kris Letang var manden, der sikrede Penguins mesterskabet i 2016, da han scorede det afgørende mål i Stanley Cup-finaleserien mod San Jose Sharks, men topbacken er måske snart fortid i klubben, som han har spillet for i hele sin NHL-karriere.

Under lørdagens udgaver af tv-programmet “Hockey Night in Canada” dukkede 30-årige Letangs navn op i rygtemøllen.

– Et af de navne, jeg hører derude, er Kris Letang. Han har ikke formået at skabe den samme magi, som før han blev skadet, sagde Sportsnets NHL-ekspert Nick Kypreos om den 30-årige backstjerne.

Ifølge Sportsnets Elliotte Friedman skulle Pittsburgh Penguins’ general manager Jim Rutherford være ude efter to forwards i bytte for Kris Letang, som har kontrakt med pingvinerne frem til sommeren 2022.

Kris Letang har et årligt caphit på $7,25 millioner og er således en dyr herre.

I denne sæson har den canadiske back været assisterende kaptajn for Penguins, og han står noteret for 25 point i 37 kampe. I plus/minus-regnskabet er Letang -15 og dermed klart dårligst på holdet.

Kris Letang har i alt spillet 640 kampe og lavet 411 point for Penguins, som han har vundet tre Stanley Cup-titler med.