NHL: Tredobbelt mestertræner har fået sparket

Foto: Sarah A.

En opsigtvækkende NHL-nyhed fik de nordamerikanske sportsmedier til at finde breaking-skiltene frem tirsdag eftermiddag dansk tid, da Chicago Blackhawks meldte ud, at de havde fyret deres head coach Joel Quenneville.

Den 60-årige canadier er dermed færdig i klubben, som han har stået i spidsen for i de seneste 11 sæsoner. Joel Quenneville har vundet tre Stanley Cup-titler som head coach for Chicago, men i sidste sæson missede Blackhawks slutspillet for første gang i hans tid på trænerbænken.

– Dette er virkelig en meget svær beslutning at træffe, men vi mener, at det er i Blackhawks-organisationens bedste interesse at gøre det. Vi er nødt til at udnytte hver en mulighed for at øge vores chancer for at nå vores slutspilsmål og skabe fortsat vækst og udvikling af vores hold på samme tid, siger Chicagos general manager Stan Bowman i en pressemeddelelse.

Blackhawks har ansat den bare 33-årige canadier Jeremy Colliton som ny head coach. Colliton har siden 2017 stået i spidsen for Chicagos farmerklub i AHL, og før det var han cheftræner for svenske Mora IK, hvor han afsluttede sin spillerkarriere i 2014.

Joel Quenneville har tidligere i karrieren været head coach i St. Louis Blues og Colorado Avalanche, og flere nordamerikanske NHL-eksperter mener ikke, at han kommer til at være arbejdsløs længe.

Quenneville er den anden NHL-cheftræner, der mister sit job i denne sæson. Søndag fyrede Los Angeles Kings deres træner John Stevens.