NHL: Tre målmænd kandiderer til sæsonens bedste

Foto: Bridget Samuels

NHL’s uddeling af individuelle trofæer er et årligt højdepunkt. Priserne uddeles 20. juni ved et stort awardshow i Las Vegas, men allerede nu begynder ligaen at løfter sløret for finalisterne i de forskellige kategorier.

Et af de trofæer, som har særlig dansk interesse, er Vezina-trofæet, der gives til NHL’s bedste målmand. Det lykkedes dog ikke Frederik Andersen at klemme sig ind blandt de tre finalister, selvom han har spillet en stærk sæson i Toronto Maple Leafs-målet.

De tre Vezina-kandidater er Connor Hellebuyck fra Winnipeg Jets, Pekka Rinne fra Nashville Predators og Andrei Vasilevskiy fra Tampa Bay Lightning.

Det er præstationerne i grundspillet, der afgør, hvem der vinder, så trioens præstationer i slutspillet får ikke betydning for det endelige udfald. Nogen entydig favorit kan være svær at udpege.

Pekka Rinne havde det bedste grundspil med en redningsprocent på 92,7 og en Goals Against Average på 2,31. Han formåede at vinde 42 kampe med Nashville Predators, mens Connor Hellebuyck og Andrei Vasilevskiy begge blev noteret for 44 sejre.

Hellebuycks redningsprocent lå på 92,4, mens Vasilevskiys redningsprocent i grundspillet lå på 92,0.

Det er NHL’s general managers, der har stemt om, hvem der skal vinde Vezina-trofæet.