NHL: Tre forward-stjerner kæmper om MVP-titlen

Foto: Bridget Samuels

Legendariske Wayne Gretzky vandt titlen som NHL’s mest værdifulde spiller hele ni gange i sin karriere. I år kan Sidney Crosby tage titlen for tredje gang, men han er oppe imod to stærke konkurrenter i finalen.

NHL satte lørdag navn på de tre finalister, som kæmper om Hart Memorial Trophy – trofæet, som gives til ligaens mest værdifulde spiller. Finalefeltet består af de tre spillere, som endte øverst på topscorerlisten i grundspillet: Patrick Kane fra Chicago Blackhawks, Jamie Benn fra Dallas Stars og så Sidney Crosby fra Pittsburgh Penguins.

28-årige Crosby er den eneste af de tre spillere, som tidligere har vundet titlen. Den tilfaldt den canadiske superstjerne i 2007 og 2014, og lykkes det ham at vinde igen i år, når prisen uddeles ved NHL Awards i Las Vegas 22. juni, vil han blive den niende NHL-spiller i historien, som vinder trofæet tre gange.

26-årige Jamie Benn har haft sin pointmæssigt bedste sæson nogensinde i NHL, og han har haft stor andel i, at Dallas Stars-offensiven har kørt som smurt. Med 89 point i 82 kampe placerede Benn sig på topscorerlistens andenplads, og han er den første Dallas Stars-spiller nogensinde, der bliver nomineret til Hart-trofæet.

Der var stor virak omkring 27-årige Patrick Kane før denne sæson. Den amerikanske Chicago-forward var sigtet i en voldtægtssag, men det påvirkede ham ikke på isen. Her kom Kane flyvende fra start, og han nåede i alt op på hele 106 point i grundspillet. Det har sikret ham en finaleplads i Hart Trophy-kåringen som den første Blackhawks-spiller siden 1991, hvor målmand Ed Belfour var nomineret.

Hart-trofæet blev sidste år vundet af Montreal Canadiens’ målmand Carey Price, som har fået store dele af denne sæson spoleret af en skade. Han har derfor ikke været i spil til at forsvare MVP-titlen, men man må til gengæld sige, at hans store betydning for Montreal blev understreget i denne sæson, hvor holdet i hans fravær missede slutspillet.

Finalefeltet i år er umiddelbart så stærkt, at det er svært at pege på en klar favorit til MVP-titlen. De tre spillere har alle spillet en nøglerolle på deres respektive mandskaber, og derfor vil det nok være marginaler, som afgør, hvilken spiller der vinder.