NHL: Tre danskerhold skudt i sænk

Det blev en tung nytårsaften for flere af danskerne i NHL.

Frederik Andersen var på mål for Toronto i kampen mod fremstormende Vegas Golden Knights, og han måtte indkassere tre mål i første periode og fem mål i alt i Vegas-sejren på 6-3. Det er næsten umuligt at komme til Vegas for øjeblikket for gæsteholdene, og det gjaldt også for Andersen og co. Danskeren reddede blot 25 af 30 skud og endte dermed med en redningsprocent på 83.3.

San Jose Sharks-coach Peter DeBoer havde igen sat Jannik Hansen på tribunen – måske lidt overraskende – men omstillingen var ingen succes for Sharks, der i stedet for Hansen havde sat Tomas Hertl sammen med Pavelski og Thornton i førstekæden.

Sharks blev hamret hjem fra Dallas, der vandt 6-0 og havde fuld kontrol over kampen, hvor Mikkel Bødker fik 12:29 minutter og holdt nullet, mens han var på isen.

Også Columbus og Oliver Bjorsktrand fik stryg. Tampa Bay Lightning, der nok er den hotteste cupfavorit lige nu, vandt stensikkert 5-0 over Blue Jackets, der lukker mange mål ind for øjeblikket.

Efter 0-0 i første periode satte kampens spiller Tyler Johnson Tampa Bay foran 1-0 og 2-0 i anden periode, som gæsterne vandt 4-0.

14 minutter og minus en enkelt til Oliver Bjorkstrand.