NHL: Tre danske assister hjalp Canucks med at komme igen

Foto: Jan Korsgaard

Vancouver Canucks led lørdag sit første nederlag i sæsonen, men det lykkedes det canadiske mandskab at få et point i udekampen mod Los Angeles Kings, selvom værterne bragte sig foran med 3-0 i begyndelsen af anden periode.

Canucks fik nemlig kæmpet sig tilbage, og det havde holdets to danske spillere stor andel i. Jannik Hansen lagde op til Vancouvers første mål, og Philip Larsen stod for assisterne til 3-2- og 3-3-målet.

Jannik Hansen var med til at indlede Vancouvers comeback, da han blev sendt afsted mod Los Angeles-målet og fikst fandt Markus Granlund, efter at danskerens egen mulighed for at afslutte var blevet spoleret af Kings’ backstjerne Drew Dougty.

Det resulterede i denne lækre Hansen-assist:

Philip Larsen er tiltænkt en vigtig rolle i Canucks’ powerplay, men indtil videre har det ikke rigtig klikket for ham i denne sæson. Det blev der lavet om på i lørdagens kamp, hvor Larsen var manden bag to scoringer i overtalsspillet.

Med fire minutter tilbage af anden periode fyrede den danske back kanonen af, og det gav en returpuck, som Henrik Sedin satte i nettet. Vancouver fik dermed reduceret til 3-2, og spændingen var intakt for tredje periode.

Se 3-2-målet her:

Los Angeles så ud til at køre sejren hjem, men med små to minutter igen fik Brayden McNabb en udvisning for at sende pucken ud over glasset. Det blev kostbart, for i det efterfølgende powerplay lagde Philip Larsen pucken på tværs til sin svenske backkollega Alexander Edler, som med et velplaceret håndledsskud udlignede til 3-3.

Se scoringen her:

Edlers mål faldt med 35 sekunder igen, så det lykkedes Vancouver at tvinge kampen ud i overtid på trods af, at det så noget håbløst ud for canadierne, da de var nede med 3-0 efter bare 33 sekunders spil af anden periode. Træerne groede da heller ikke ind i himlen for Vancouver, som var ubesejrede før lørdagens opgør i Staples Center.

Overtiden endte målløst, og derfor skulle vinderen findes på straffeslag. Her var hjemmeholdets Tanner Pearson den eneste, der fik pucken i nettet, så han blev matchvinder i opgøret, hvor han også stod for den ene af scoringerne i den ordinære spilletid.

Philip Larsen fik 16:42 minutters istid for Canucks. Han spillede over syv minutter i powerplay og skød på mål fire gange, men måtte også se sig noteret for to minusser i plus/minus-regnskabet. De blev reelt vejet op af de to powerplayscoringer, Larsen stod bag, men i statistikken bestod de -2.

Jannik Hansen fik hele 17:45 minutter på isen for Vancouver, og hans stats var ganske fine. Et skud på mål, et hit og +1 blev det til for den 30-årige wing, som nu er oppe på tre point i denne sæson, hvor Canucks fører Pacific Division med ni point efter fem kampe.