NHL: TRE BJORKSTRAND-POINT OG BØDKER-MÅL, 6-2 til Columbus

Foto: Dinur

Oliver Bjorkstrand skulle lige have en enkelt kamps pause, så var han tilbage i point- og målhumør, og på vej ind i slutspillet er han Columbus Blue Jackets’ absolut hotteste spiller. Danskeren scorede et enkelt mål og lagde til med to assister, da Columbus Blue Jackets i nat sluttede NHL-grundspillet af med en 6-2-sejr over Ottawa Senators.

Her scorede Mikkel Bødker såmænd også en kasse, så det var i den grad en “danskerfest” i nat i Ottawa.

Mens Ottawa sluttede som det dårligste hold i grundspillet, står Columbus nu foran den sværeste opgave overhovedet, når det gældet topholdet fra Tampa Bay i første runde af playoffs. 

Oliver Bjorkstrand leverede sin assist nummer 13 for sæsonen, da han satte det 19-årige franske stortalent Alexandre Texier op til dennes første NHL-mål nogensinde. Texier har gjort lynkarriere i prof-hockey, og det er ikke mere end tre uger siden, han debuterede i AHL for Cleveland Monsters.

Forinden havde Bjorkstrand været på spil med en fremragende assist til Markus Nutivaara, hvor Bjorkstrand med et par lækre træk og en perfekt pasning til finnen, blot understregede sin superform.

Columbus-målet til 5-2 blev også signeret brandvarme Bjorkstrand, der drog nytte af en kæmpefejl i Senators-forsvaret og hamrede et slagskud ind fra kort afstand. Dermed sluttede Bjorkstrand på 23 sæsonmål og 13 assister – ikke helt til egne forventninger, men dog med en sæsonafslutning, der lover mere end godt for de kommende uger. 

Mikkel Bødker kom igen på tavlen for Ottawa med sit 7. sæsonmål. Han stod helt blank inde foran mål og udnyttede iskoldt muligheden, der dog ikke hjalp Ottawa til point. En svær sæson for Senators og Bødker, og det kan næppe undgå at blive bedre efter sommerferien, hvor et helt nyt hold skal formes i den canadiske hockeyby. Spændende, hvilken rolle, danskeren får i den proces.