NHL: Trænerlegende går på pension

Foto: Scott Haselius

Det blev kun til et enkelt år tilbage på trænerbænken i Dallas Stars for Ken Hitchcock, som lægger trænergerningen på hylden.

Den 66-årige canadier har fredag offentliggjort, at han så at sige går på pension. Dermed vil NHL’s tredjemest vindende træner nogensinde ikke længere fungere som head coach i ligaen.

– Jeg har overvejet det siden vores sidste kamp og er nået til den konklusion, at dette er det rette tidspunkt at trække mig tilbage og lade den yngre generation af trænere tage over, siger Ken Hitchcock i en pressemeddelelse.

Ken Hitchcock vendte sidste sommer tilbage til Dallas Stars, som han forlod for 15 år tidligere. Hitchcock førte Dallas til klubbens hidtil eneste Stanley Cup-titel i 1999, og året efter tabte texanerne i finalen.

Efter tiden i Dallas var Ken Hitchcock omkring Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets og St. Louis Blues, og han har som assistenttræner været med til at føre Canada til tre OL-guldmedaljer. Ken Hitchcock blev kåret til årets træner i NHL i 2011/12-sæsonen.

Stars nåede ikke slutspillet i Hitchcocks sidste sæson som NHL-træner, men selvom canadieren ikke skal træne holdet i næste sæson, så forlader han ikke klubben. Ken Hitchcock skal i stedet fungere som konsulent for Texas-klubben.