NHL: Toronto vandt topkampen mod Tampa Bay

Frederik Andersen kom som ventet på arbejde i nat dansk tid, da hans Toronto-mandskab mødte Tampa Bay, der gennem store dele af sæsonen har vist som værende det bedste hold i NHL.

Toronto har aspireret til titlen, så derfor var det et ægte topopgør, der fandt sted i Air Canada Centre i nat mellem to hold, der sagtens kan gå langt i slutspillet senere på sæsonen.

Toronto endte med at vinde prestigematchen med 4-3, og det var ikke mindst svenske William Nylander, der strålede med to scoringer.

Han bragte Toronto på både 1-0 og 2-0, inden Jake Gardiner supplerede med det tredje mål. Derefter leverede Tampa Bay et bragende comeback med Nikita Kucherov i centrum. Kort inde i tredje periode var der udlignet, men James van Riemsdyk scorede det afgørende mål godt tre kvarter inde i kampen, og derefter holdt Andersen stand i Maple Leafs-målet.

Frederik Andersen holdt i alt 31 af 34 skud, og han endte dermed på en redningsprocent på 91,2 og overtrumfede Andrei Vasilevskiy i Tampa Bay-buret, der nøjedes med 23 skud imod og en redningsprocent på 82,6.

Sejren betyder, at Toronto er seks point efter Tampa Bay i toppen af både Eastern Conference og Atlantic Division, og de to hold ligger til at møde hinanden i det kommende slutspil, hvis de altså overvinder første runde.