NHL: Toronto slog topholdet sikkert

Foto: Jan Korsgaard

Nashville Predators, sidste sæsons Stanley Cup-finalist, ligner et tungt bud på en vinder også i denne, hvor Toronto Maple Leafs og Frederik Andersen også gerne vil spille med om “den hellige gral”. 

Der sås dog tvivl om Torontos evne til at holde i kampene mod de helt store hold, og for et par dage siden fik kritikerne bekræftet den tese, da Maple Leafs droppede en 3-0-føring, som blev vekslet til et nederlag mod et andet af topholdene, Tampa Bay Lightning.

Derfor var det uhyre vigtigt for Torontos selvforståelse at vinde kampen i nat over Nashville Predators, og det lykkedes. 

Maple Leafs vandt kampen med sikre 5-2, og efter en tid med en lille krise og en mindre skadespause oveni, var det også vigtigt for Frederik Andersen at få en stærk sejr med hjem.

Danskeren reddede 23 skud, noterede en redningsprocent på 92 og vandt dermed over Pekka Rinne i Nashville-målet, der ikke havde en sit livs dage efter en i øvrigt meget flot sæson.

Toronto fik kontrol over kampen med to mål i slutningen af anden periode, hvor Auston Matthews og William Nylander satte 2-1 og 3-1-målene.

Førstnævnte var tilbage efter 10 kampes pause på grund af en skulderskade, og det havde en tydelig positiv effekt på Toronto-holdet, der ikke så sig tilbage i tredje periode og kørte sejren sikkert hjem med hurtige mål af Mitch Marner og Jake Gardiner. 

Intet nyt i tabellen for Toronto, der stadig er på sikker kurs mod slutspillet og ligger til en kamp mod Boston i første runde.