NHL: Tophold forlænger med succesfuld general manager

Dallas Stars er i denne sæson suverænt tophold i Western Conference, og fredag har klubben valgt at belønne general manager Jim Nill, som har stået i spidsen for texanernes fremgang, med en fem-årig kontraktforlængelse.

57-årige Nill kom til som general manager i Dallas i sommeren 2013, efter at han i 15 sæsoner havde stået i lære i Detroit Red Wings, hvor han som assisterende general manager var general manager Ken Hollands højre hånd i den amerikanske traditionsklub.

Jim Nill har fået mange gode ting til at ske i Dallas, hvilket den nuværende topplacering også vidner om. Derfor vil klubben gerne holde på canadieren, og det har ført til en fem-årig forlængelse af samarbejdet, som betyder, at parterne nu har papir på hinanden indtil sommeren 2023.

Nill, som to gange har ført Canada til VM-guld som general manager på landsholdet, har taget en række store beslutninger i sin tid som general manager i Dallas Stars. En af de første var at hyre Lindy Ruff som cheftræner, og efterfølgende lavede Nill en række trades, som har bragt spillere som Tyler Seguin, Jason Spezza og Patrick Sharp til Texas-klubben. Spillere, som har stor andel i Dallas’ succes i denne sæson.

Jim Nill har også udmærket sig ved at drafte talentfulde Valeri Nichushkin og ved at skrive kontrakt med den rutinerede svenske back Johnny Oduya, som har gjort det fremragende i denne sæson.