NHL: To Nielsen-assister i svingende danskeropgør

Foto: Jan Korsgaard

Lars Eller og Frans Nielsen var med i en regulær rutsjebanetur, da de to danskeres mandskaber mødtes i nat dansk tid. Frans Nielsen vandt danskerduellen med 2-0 i point (to assister) over Lars Eller, og det var også Nielsens Detroit, der snuppede to point efter en dramatisk og svingende kamp.

Red Wings førte 4-1 efter anden periode, Washington kom igen og fik 4-4 efter 60 minutter, inden Tomas Tatar blev matchvinder for Detroit to minutter inde i overtiden.

Frans Nielsen var i hopla fra start. Stærkt defensivt arbejde i egen zone førte til, at Nielsen fik staven på en tværpasning i egen zone, og derefter hoppede pucken op til Justin Abdelkader, der satte Detroits første scoring. 

Det blev 2-1 i slutningen af anden periode, da Frans Nielsen startede en kontra for Red Wings, der til syvende og sidst endte med at Luke Glendening kunne sætte en kasse ind ved at score på en løs puck foran mål. 

Detroit gik helt målamok i slutningen af anden periode, hvor også Anthony Mantha og Tomas Tatar fik scoret, så stillingen altså var 4-1 inden de sidste 20 minutter. Men Capitals gav ikke op og fik det ene point på Nicklas Bäckstroms udligning 17 sekunder før tid.

Det var anden gang i træk, at Frans Nielsens Detroit smed en stor føring i slutfasen, men denne gang fik Detroit trods alt bonuspointet med hjem.

Lars Eller måtte notere sig for -2 for Capitals på 14:38 minutters spilletid.