NHL: TO MÅL OG FIRST STAR-TITEL TIL BJORKSTRAND i sæsonens vigtigste kamp

Foto: Dinur

Oliver Bjorkstrand synes at have fundet formen på det helt rigtige tidspunkt.

Den danske angriber scorede i nat for tredje kamp i træk og denne gang i sæsonens absolut vigtigste kamp hidtil for Columbus Blue Jackets. Hele to gange satte Oliver Bjorkstrand pucken ind i 6-2-sejren over Montreal Canadiens i en kamp, der nærmest var “must win” for Columbus i den tætte kamp om to wild card-pladser i Eastern Conference.

Dermed fik Oliver Bjorkstrand titlen som First Star i nattens kamp og er nu oppe på 19 sæsonmål i NHL. Endelig lever danskeren op til både sine og omgivelsernes forventninger.

Det vigtige 2-2-mål kom i anden periode, da Bjorkstrand først selv erobrede pucken bag mål og sekunder senere var på plads inde foran, hvor han styrede et skud fra Seth Jones i kassen på fornem manér. Stor jubel og kanonbrag i Nationwide Arena, hvor man godt vidste, hvor vigtig kampen var.

Bjorkstrands mål satte i den grad Columbus i gang.

Senere i anden periode scorede Artemi Panarin til 3-2 for Ohio-holdet, og i begyndelsen af tredje periode øgede Riley Nash, inden Bjorkstrand var på pletten igen.

Han kom af sted i en omstilling og fik en pasning fra Dean Kukan, som han omsatte til scoring. Brandon Dubinsky afsluttede festen i Nationwide Arena, og efter kampen blev Bjorkstrand kåret til kampens bedste spiller.

Sejren betyder, at Bjorkstrand og co. nu er á point med Montreal i kampen om den sidste plads i slutspillet, men for en kamp færre. Carolina ligger lige foran med et point mere.

Der er lagt op til en gyserafslutning, og Bjorkstrand ser ud til at ville spille en hovedrolle.