NHL: Tidligere topscorer siger endegyldigt farvel

Én fuldstændig forrygende sæson blev det til i en forholdsvis kort, men ganske flot NHL-karriere. Nu er tiden som professionel ishockeyspiller endegyldigt forbi.

37-årige Jonathan Cheechoo har tirsdag offentliggjort, at han lægger skøjterne på hylden. Den canadiske forward opnåede 501 NHL-kampe i løbet af sin karriere, hvor han tørnede ud for San Jose Sharks og Ottawa Senators.

Jonathan Cheechoo spillede senest i NHL i 2009/10-sæsonen. Siden har han spillet for klubber i AHL og KHL, hvor han senest var i aktion for Slovan Bratislava i sidste sæson. Cheechoo har været klubløs siden sidste sommer, og den canadiske wing har nu valgt at indstille jagten på et nyt ishockeyeventyr.

Dermed er karrieren forbi. En karriere, hvor Jonathan Cheechoo særligt huskes for én helt fantastisk sæson. Da NHL blev genoptaget i 2005/06-sæsonen efter et års lockout, fandt Cheechoo vej til nettet hele 56 gange for San Jose Sharks. Det gjorde ham til ligaens mest scorende spiller og vinder af Maurice Richard-trofæet i den sæson.

Cheechoo blev i alt noteret for 305 NHL-point i sin karriere.